17jun2300-fi.jpg
Hoogtij

Op zoek naar de maagdelijkheid van het strand stonden we vrijdagochtend de diepe bandensporen rond het huisje dicht te scheppen toen er een fourwheeldrive van Rijkswaterstaat stopte. De chauffeur stapte uit en beklom de ladder van ons huisje. Binnen maakten we een praatje. Een van de aandachtspunten is de wind, de ander de zee. Het is volle maan geweest dus de komende vloed zal wel rond de palen van jullie huisje spoelen, zegt hij.

Ongerust lopen we vrijdagavond in de schemering nogmaals naar paal 6 om het hoogtij van 23.00 uur te bemonsteren. Het is stil, er staat veel minder wind en de grijze wolkenpartijnen laten af en toe de kleuren van de zonsondergang door. De zee blijft uit de buurt.

Gerustgesteld keren we terug.  De tweeënhalve kilometer is langer, het is donker, er is geen kleurverschil meer tussen zee en strand. Alles verdwijnt steeds meer in de donkere verte, alleen nog wijzelf en het natte zand onder onze voeten.

 

Comments are closed.

Reacties
Zoeken