MeneerVroesen3
Over Meneer Vroesen

Wie is meneer Vroesen? Deze vraag was het startpunt van het buurtproject dat wij in samenwerking met ‘Duizel in het park’ organiseerden deze zomer. Met een zestal buurtbewoners is intensief gefantaseerd¬† en geschreven tijdens de schrijfworkshops: het heeft geleid tot een aantal korte verhalen waarin meneer Vroesen geportretteerd werd: meneer Vroesen in de tram onderweg naar zijn huis, meneer Vroesen als schipper, meneer Vroesen als ontdekkingsreiziger.

 

Dit fantaseren over meneer Vroesen ging verder tijdens het festival. Met veel plezier, humor, lol vinkten meer dan vijfhonderd festivalbezoekers op een formulier de eigenschappen aan die volgens hen van toepassing waren op meneer Vroesen. Zo maakte ieder zijn eigen meneer-Vroesen-personage.

Na het invullen van het formulier konden de bezoekers van het festival een tekst beluisteren waarin er werd aangemoedigd om met de verbeelding het eigen meneer-Vroesen-personage te verkennen: waar woont hij, waar is hij naar toe op weg, wie zijn ouders? Fantaseren en uitkijkend over het festivalterrein ontdekten sommige luisteraars hun meneer Vroesen in het park.

foto: Bas Czerwinski

Comments are closed.

Reacties
Zoeken