MeneerVroesen1
Meneer Vroesen is…

Volgens de meeste mensen is meneer Vroesen een ontdekkingsreiziger of een filosoof. Soms ook beiden tegelijk. Een minderheid hield het op een bioloog, historicus of hovenier. Bovendien reist hij meestal gewoon te voet of per koets, waaruit we kunnen concluderen dat het toch een heer van stand was. Meneer Vroesen houdt vooral van lezen, van jonge jenever en van rokjesdag. Sporten, vissen en koken dat doet hij duidelijk minder graag. Hij draagt een driedelig pak met hoed, heeft volgens de meeste mensen een snor en een bril, een wandelstok een een hond. In zijn huis staat hoogstwaarschijnlijk een ouderwetse grammofoon, waar hij niet vaak naar zal luisteren want volgens de meesten mensen heeft hij weinig vrije tijd. Misschien heeft dat iets te maken met zijn geheime agenda, zijn minnares en zijn herbarium? Of komt het doordat zijn secretaresse zijn agenda niet goed beheert?

 

Het lijkt erop dat meneer Vroesen het vooral druk heeft met zijn werk en geld moet verdienen om zijn vakantiehuis met oprijlaan af te betalen. Maar hij heeft ook dromen: hij zou nog graag op wereldreis willen, maar dan moet er vooral eerst wat rust in zijn leven komen. Behalve dat hij graag een paar nieuwe schoenen wil, zijn zijn grootste wensen vrede op aarde en (voor hemzelf) meer seks. Verder droomt hij van zijn pensioen en van een slank figuur.

 

Opmerkelijk is ook dat hij vaak droomt van mooie mannen, of van achtervolgingen. Hij heeft een hekel aan voetval en huilende kinderen, en houdt ook niet van boodschappen doen, touwtje springen en slechtsnieuwsgesprekken. Meneer Vroesen is een artistieke man, intelligent, een beetje onvoorspelbaar, onafhankelijk, maar ook melancholisch en sociaal wat onhandig. En volgens een aantal van u is meneer Vroesen geen meneer maar een mevrouw.

Comments are closed.

Reacties
Zoeken