23jun-vogels.jpg
Vogels

Parallel aan de vloedlijn vliegt een eindeloze slinger van vogels. Het zijn aalscholvers. Vogels zonder vet op de veren.

Ze lijken uit zee op te stijgen alsof ze daar geboren zijn. Deze reeks van vogels doet me denken aan de franse schrijver George Perec, die wel de meester van de opsommingen is genoemd. Het heeft talloze lijstjes geschreven. Van boodschappen tot de dingen die hij voor zijn dood wilde doen. Van alle dingen die op zijn bureau geordend konden worden tot categorieën die weer verdeeld konden worden in subcategorieën. Vanuit dat perspectief bestaat ons uitzicht uit: zee, branding, strand, zeehond, golven, schuim, aangespoelde troep, wind, vloedlijn, duinen, schepen op zee, wolken, vogels, helmgras, strandpaal 6, bezoekers dichtbij en in de verte…..

 

Comments are closed.

Reacties
Zoeken