Stranding-header.jpg
Over Stranding

‘Zodra de weg ophoudt ga je lopend verder. Alleen. Vanaf hier is het meer dan drie kilometer lopen. Kijk niet te veel naar beneden, hier verdwalen de meesten. Let op de stilte, let op de einder. Het huis op palen is niet moeilijk te herkennen. Je vindt het tegen de duinenrij, daar waar de duinen naar het Westen afbuigen.’

 

In 1863 vatte burgemeester Mentz van Terschelling het idee op om op de Boschplaat een drenkelingenhuisje te bouwen, omdat de meeste  strandingen daar plaats vonden. Strandingen komen tegenwoordig echter veel te weinig voor.  Wij nodigen de Oerolbezoeker uit de gok te wagen. Laat de hordes mensen achter je en strand in alle eenzaamheid bij het Drenkelingenhuisje.Stranding is een performance in een Drenkelingenhuisje bij paal 6, maar de ervaring begint feitelijk zodra de weg ophoudt en men lopend verder gaat. Alleen. Met als uitzicht de wijdsheid van een verlaten strand, de zee en de stilte. Tot dat het huisje op palen opdoemt. Daar wordt je als hedendaags schipbreukeling opgewacht door twee performers met een goedgevulde bibliotheek. Zij heten je welkom, vragen wie je bent en waar je vandaan komt. Uitgaande van de antwoorden trakteren zij je op passende passages en citaten uit de wereldliteratuur, die zij voordragen. De tekst is een richtingaanwijzer, een betekenis bij de afgelegde weg. Een ervaring (en flink wat woorden) rijker keer je terug naar de bewoonde wereld.

 

Stranding nodigt de Oerolbezoeker uit om de hordes mensen achter te laten, de eenzaamheid en de weidsheid op te zoeken, en deze ervaring te verbinden met een speciaal voor jou gekozen tekstfragment, citaat of gedicht terug te keren naar de bewoonde wereld.

Waar en wanneer?
Stranding vindt plaats in de paspoortroute van het Oerolfestival 2011.
Locatie: Lopen vanaf paal 8. Alleen. Houd de zee aan je rechterhand. Kijk niet te veel naar beneden, hier verdwalen de meesten. Let op de stilte, let op de einder. Het huis op palen is niet moeilijk te herkennen. Je vindt het tegen de duinenrij, daar waar de duinen naar het westen afbuigen.

Tijd: doorlopend van 11.00 – 17.00 uur (18 t/m 26 juni 2011).

Let op: klein aantal bezoekers per keer

 

Comments are closed.

Reacties
Zoeken