BvdVL2
Van kalverliefde tot onbeantwoorde liefde

‘k ben met R. de ‘Bibliotheek van de verloren liefdes’ aan het voorbereiden voor de Nacht van de liefde. Merkt hij op: ‘Ik ben heel blij dat ik nog even aan de dood dacht.’

Klinkt cryptisch, maar niet als je de aspecten van een verloren liefde aan het analyseren bent. We vragen ons af welke aspecten erbij horen. We komen uiteindelijk op een aantal categorie├źn uit: van kalverliefde tot onbeantwoorde liefde, daartussen de vakantieliefde, de geheime liefde, de na├»eve liefde, de wederzijdse liefde, de onbereikbare liefde en de platonische liefde. Lastiger is om de liefde in enkele woorden te vatten. We komen tot een heleboel typeringen en vragen ons af of een liefde ook stil kan zijn? We besluiten van wel. Zo komt er een formulier tot stand, waarin een wereld van liefde resoneert. En ook wrang dat alle deze liefdes verloren zijn. Ik hoop maar dat ieder inmiddels een nieuwe liefde heeft.

Comments are closed.

Reacties
Zoeken